Napjainkban a világ 190 országában kb. másfél millió taggal működnek Lion’s klubok.

A klubmozgalom 1917-ben a vakok és gyengén látok megsegítésére, az elesettek és szükséget szenvedők önzetlen támogatására jött létre az Amerikai Egyesült Államokban.

Magyarországon az 1980-as évek vége felé jelent meg a jószolgálati mozgalom. Hazánkban a Lion’s szervezetnek jelenleg 60 klubban több mint1500 tagja van.

Az 1999-ben szerveződött Budapest-Pestszentlőrinc Lion’s Klub megalakulása óta – adományok gyűjtésével, jótékony célú rendezvények szervezésével – a XVIII. kerület Speciális Oktató és Fejlesztő Intézet értelmi fogyatékos tanulók életminőségének javítása érdekében végzi tevékenységét. Segítségünkkel növelhette az iskola számítógép parkját, kijuthatnak tanulóink a paralimpiára és táborozhatnak a nyári szünetben. Támogatjuk a kerület szépítését, építését, segítünk a környezetvédelmi problémák megoldásában. Veszélyes és elektromos hulladékot gyűjtünk, jótékonysági árusítást tartunk. Dolgozunk a SIGHT FIRST látásjavító programban, és részt veszünk a Lions Szövetség központi programjaiban. 20 fős lelkes csapatunk minden kérésre nyitott, legjobb tudása és lehetősége szerint próbál segíteni a rászorulóknak.

Mivel fiatal klub vagyunk, szeretnénk megerősödni, úgy létszámban, mint cselekedetben, hogy még több lehetőséget teremthessünk a segítségnyújtásra, támogatásra.

Kérjük, hogy Ön is ajánlja fel adója 1 %-át céljaink megvalósításához.

Adószámunk: 18249688-1-43

Köszönjük, hogy Ön is segített!

 

 

THE LIONS              WE SERVE            „SZOLGÁLUNK”